Per una educació pública, inclusiva, no segregadora, laica, gratuïta i de qualitat!
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

619.384.570

932.782.143

Descobrim el cervell de l'adolescent

Per què se’n van a dormir tan tard, els adolescents? Sabieu que estan més indefensos que els adults davant de l’estrès i que tenen més tendència a l’ansietat i a la ira? Com és que tenen sempre l’habitació desendreçada?

Els adolescents són diferents dels adults perquè el seu cervell també ho és, de diferent: més fort, sí, però alhora més vulnerable que en cap altra etapa de la vida.

L’adolescència és una fase de renovació on es produeix una tempesta emocional i canvis en el creixement del cervell.  Els canvis són conductuals amb la intenció de deixar de banda els comportaments de la infantesa i madurar cap a una edat adulta.

Cal ser conscients de l’evolució que té lloc al cervell i cos dels nostres fills i filles i saber estimular-los i empoderar-los, sent respectuosos amb els seus ritmes de maduració, recolzant-los emocionalment quan ho necessitin i sempre estar disposat a acompanyar-los en aquesta etapa vital.